5 sätt att få pengar snabbt ?>

5 sätt att få pengar snabbt

Nu när semestern börjat lida mot sitt slut och vardagen nalkas igen, så är det nog många av oss som levt lite över våra tillgångar och det kanske ekar lite extra tomt både i plånboken och i kylskåpet, även om det precis varit lön.

För att få en dräglig tillvaro fram tills nästa lön ramlar in på kontot kan det därmed vara lönt att anstränga sig lite för att få in lite snabba pengar. Kanske är det något man behöver köpa, som inte kan vänta tills nästa lön, eller kanske vill man bara kunna köpa ost utan att behöva kolla om den är på extrapris.

Oavsett vad, så har vi förslag till lösningar på problemet.

Extra pengar

1. Sälj det du inte behöver

Enligt Blocket.se så har vi alla prylar för i genomsnitt ungefär 40 000 kr som vi inte använder hemma. Dessa pengar kan man ju ha klart roligare för än att förvara i garderoben, städskrubben, garaget, eller var det nu är man har stoppat undan alla säljbara saker som man inte använder sig av.

Både Blocket och Tradera är två sidor som är smidiga att använda sig av. Annars brukar det ju som oftast även finnas lokala köp och sälj grupper på Facebook, där man kan bli av med både det ena och det andra till ett vettigt pris.

2. Sälj en tjänst

Är du duktig på något speciellt, som du kan ta betalt för att lära ut till andra? Du kanske kan spela piano, prata franska, måla akvarell eller hålla kurser i självförsvar. Tänk igenom dina talanger och fundera på om inte någon av dessa skulle kunna vara attraktiv för andra. Därefter är det bara att sätta upp lappar i den lokala butiken, sporthallen, folketshus, eller var folk flest befinner sig i din stad.

3. Ta ett extrajobb

Har du tid över? Bra. Då kan du ta ett extrajobb. Vissa bemanningsbyråer är ofta i behov av vikarier som kan ställa upp med kort varsel och de brukar även erbjuda utbetalningar oftare än en gång i månaden, vilket betyder snabba pengar på kontot.

4. Ta tillvara på vad naturen har att erbjuda

Det är höst, skogen formligen kryllar av bär och svamp. Ge dig ut och plocka, och sälj sedan till en grossist, den lokala butiken eller varför inte till släkt och vänner?

5. Låna pengar

Behöver man pengar snabbt, men inte har tid att hålla kurser, sälja soffan, plocka svamp eller vara vikarie, så finns såklart även möjligheten att låna pengar via olika snabblånstjänster, som betalar ut pengarna inom ett dygn. Detta är naturligtvis en kortsiktig lösning, som endast ska användas om man vet att man har råd att betala tillbaka lånet när lönen sedan kommer, men den kan rädda dagen, just där och då.

Ha en fortsatt bra dag!
Hälsningar Karin Månsson
www.lånasnabbt.com