Räntefria snabblån – Låna snabbt utan ränta!

Räntefria snabblån – Låna snabbt utan ränta!

räntaSnabblån utan ränta är det absolut bästa lånet man kan använda sig av. Dock är det inte alla långivare som ger oss möjligheten att låna räntefritt. På den här sidan förklarar vi hur räntefria snabblån och smslån utan ränta fungerar och tipsar dig om de bästa långivarna som låter dig låna snabbt och utan ränta.

Tänk dock på att om du tar ett räntefritt lån och inte kan betala tillbaka i tid så tillkommer ränta ändå. Så för att du ska kunna låna utan ränta krävs att du också kan betala tillbaka pengarna inom bestämd tid.

Därför rekommenderar vi att du ser över din ekonomi och sätter upp en plan för att betala tillbaka lånet i tid innan du ansöker om ett räntefritt lån. På så sätt kan du låna gratis och slipper betala ränta och andra kostnader som normalt tillkommer ett lån.

Så fungerar räntefria snabblån

Räntefria snabblån fungerar precis som alla andra snabblån rent tekniskt, själva processen att låna. Skillnaden är att vissa långivare ger nya kunder, dvs. dig som lånar av dem för allra första gången, ett räntefritt lån för att du ska prova deras tjänst.

Det gäller dock att ha koll på vad som är räntefritt och vad som inte är det. T.ex. så har vissa långivare som Savelend räntefria och kostnadsfria lån om du endast lånar i 14 dagar och då betalar tillbaka hela beloppet under denna period, medan andra som t.ex. Meddelandelån erbjuder dig räntefria lån med en löptid på 15 dagar – men som endast gäller för belopp på 500 kr.

För bra för att vara sant?

Räntefria lån kan låta lite väl bra – hur kan långivaren tjäna några pengar på sin verksamhet om du och jag lånar utan att betala något för lånet? Men lån utan ränta är faktiskt så bra som det låter, förutsatt att det betalas tillbaka till punkt och pricka. Långivaren tjänar inget mer än en nöjd kund som kanske kommer tillbaka i framtiden när det är dags att låna mer pengar.

Det du också måste tänka på är att räntefria lån endast fungerar om du har råd att betala tillbaka inom den räntefria perioden som vanligtvis är 14 dagar. Kan du inte det så övergår du till den vanliga räntan och ibland straffavgifter, vilket då kan bli dyrare om du valt en långivare med högre ränta eftersom du förväntade dig ett räntefritt lån och dessutom måste betala avgifter.

Lagen om ångerrätt gäller

En sak som få nämner men som kan vara riktigt bra att känna till är att lagen om ångerrätt gäller för lån precis som när du köper produkter och tjänster online. Med andra ord kan du inom 14 dagar alltid ångra ditt lån om du inte skulle behöva det.

Låt oss säga att du har tagit ett snabblån, men att du plötsligt fått lite extra pengar från något håll. Då kan du enkelt ångra ditt lån utan att det kostar dig något extra. När det gäller räntefria lån är det kanske inte så viktigt då du bara kan betala tillbaka hela lånet utan extra kostnad, men det kan ändå vara bra att känna till om du skulle vilja ta ett större lån med ränta.