Vilka kreditkort finns det?

Vilka kreditkort finns det?

Kreditkort är ett utmärkt alternativ för att öka din kreditvärdighet och ge dig större köpmöjligheter. Bekanta dig med vad ett kreditkort är för att se till att du drar nytta av att ha ett.

Med kreditkort kan du få pengar från bankerna i utbyte mot ett löfte om att betala tillbaka lånet på förfallodagen, annars får du betala räntekostnader.

Möjligheten att köpa omedelbart och senare betala senare slår andra betalningsmetoder som kräver en insättning, till exempel kreditkort och kontanter, som båda kräver att det finns pengar tillgängliga för att betala vid köptillfället. Dessutom kan kreditkort, förutom att de ger mer flexibilitet när det gäller betalningsalternativ, hjälpa dig att skapa en kreditvärdighet, så att du kan kvalificera dig för andra finansiella produkter, som hypotekslån och lån.

Det finns också ekonomiska fördelar med kreditkort, till exempel att kortinnehavare får belöningar för varje köp. Dessa belöningar kan senare lösas in för kredit på resor, kontokrediter och annat. Vissa kreditkort ger också en introperiod med räntefrihet.

Med lagar som CARD Act och Fair Credit Billing Act, som reglerar branschen och ger bättre skydd mot bedrägerier, är kreditkort dessutom säkrare än andra betalningsalternativ.

I följande stycken diskuterar CNBC Select fördelarna och nackdelarna med att använda kreditkort, hur de fungerar, de vanligaste villkoren och de olika typerna av kort som finns tillgängliga för att hjälpa dig att börja utnyttja kreditkort till din fördel.

Är ett kreditkort ett kort?

 • Fördelar och nackdelar med kreditkort
 • Hur fungerar kreditkort?
 • Vanliga villkor för kreditkort
 • Kreditkort av olika typer

Hur fungerar kreditkort?

Kreditkort är en fyrkantig bit plast och metall som används för att köpa nya varor genom att knacka, dra och sätta in kortet i en läsare vid kassan. Dessutom tillåter många kort användare att göra saldoöverföringar som ger dig chansen att eliminera kreditkortsskulden.

När du ansöker om ett konto med ett kreditkort får du en kreditgräns som kan variera från några hundra dollar till flera tusen dollar. Du kommer att kunna använda kreditgränsen upp till gränsen.

Om du gör ett köp med ditt kreditkort kommer det att visas som en utestående transaktion på ditt konto. Det kommer att ta ett par dagar att bokföra. När transaktionen har bokförts på ditt konto och ditt saldo krediteras kommer ditt belopp att öka.

Du bör räkna med att få ett utdrag från kortutgivaren varje månad, som innehåller alla transaktioner som du har gjort under räkenskapscykeln. För att behålla din kreditvärdighet måste du betala ditt minimala belopp som ärav betalningsdagen (som kommer att vara exakt samma dag varje månad).).

De flesta kort har en amorteringsfri period som gör att du kan betala av ditt saldo utan kostnad under minst 21 dagar efter faktureringscykelns slut. Om du har ett saldo som inte betalas av inom den anståndfria perioden kommer avgifter att debiteras, så vi rekommenderar att du betalar ditt saldo med hela beloppet.

Vanliga villkor för kreditkort

Kreditkorten har många villkor som definierar de avgifter som du kan drabbas av genom att använda kreditkortet. Dessa är de mest populära villkoren:

 • Årlig avgift Kreditkortsinnehavare debiteras en avgift varje år för att inneha kreditkortet.
 • Överföring av den effektiva räntan för saldon: Räntan för överföring av saldo kan vara högre eller lika hög som den effektiva räntan vid köp.
 • Avgift för saldoöverföring: Att överföra skulder från ett kort till ett annat kan kosta dig mellan 3 och 5 procent per överföring.
 • Förskottsränta för kontanter: Räntan du debiteras när du får ett penningförskott som vanligtvis hör till de dyraste räntorna du kan få.
 • Kostnad för kontantförskott: Avgiften du betalar för varje kontantförskott, som vanligtvis är 5procent.
 • Avgift för utländska transaktioner: Köp som görs utanför USA kan resultera i en avgift per transaktion som vanligtvis är 3 procent.
 • Avgift för försenad betalning: När du betalar din kreditkortsräkning sent kan du få betala en kostnad på upp till 40 dollar.
 • Minimibeloppet du betalar: Den minsta summa pengar som du måste betala varje månad för att se till att ditt kreditkort är uppdaterat. (Lär dig hur det kan kosta dig tusentals dollar att betala endast minimibeloppet på kreditkort och kräva mer än ett decennium att betala av).
 • Straffränta :När du gör en försenad betalning kan kortutgivaren straffa dig genom att ta ut en ränta som är högre än din normala effektiva ränta.
 • Buy APR APR är den ränta som du betalar för inköp som inte betalas i sin helhet varje gång du fakturerar.

Kreditkort av olika typer

Det finns en myriad av kreditkort för konsumenter, vilket gör det svårt att välja bara ett. Den goda nyheten är att majoriteten av kreditkorten finns i kategorierna för ett fåtal vilket innebär att du kan minska dina alternativ. Nedan följer några olika typer av kreditkort:

 • 0 APR-kort på % : Många kort erbjuder krediter utan ränta som kan vara längre än ett år. De mest populära korten erbjuder 15-, 18– 20-, och 21-månaders APR-räntor som är 0. Till exempel erbjuder detta U.S. Bank Visa(r) Platinum Card 0% för de första 20 faktureringscyklerna av köp och saldoöverföringar varefter 14,49 procent – 24,49 APR som är rörlig. Saldon ska överföras inom 60 kalenderdagar från dagen för öppnandet av kontot.
 • Kreditkort : Om du vill tjäna poäng, cashback eller miles för alla köp är Rewards-kort ett utmärkt val. De ger vanligtvis minst 1X eller 1% tillbaka på alla köp samt att de bästa korten ger dig fyra gånger pengarna på alla varor, från levererade måltider och matvaror till bensin eller resor.
 • Säkrade kreditkort : Ett av de mest effektiva alternativen för dem som är nya på kredit eller för dem med dålig kreditvärdighet är att skaffa ett säkrat kreditkort. De fungerar som vanliga, osäkra kreditkort, men du måste göra en betalning (ofta 200 dollar) för att du ska få kreditutrymme. Vissa kort, som Capital One(r) Secured Mastercard One(r) Secured Mastercard One(r) Secured Mastercard One(r) Secured Mastercard(r) kan till och med erbjuda möjligheten att kvalificera sig för en billigare insättning på 49 eller 99 dollar.
 • Kort för företag : Företagare kan vinna på att öppna ett företagskort som kommer med belöningar som kan användas för typiska företagskostnader som resor och frakt samt den inledande perioden med 0 % av den effektiva räntan. Dessutom tillåter dessa kort att man öppnar kort för anställda, vilket minskar kostnaderna.
Kommentarer är stängda.